Ремонт квартиры

Нещодавно я прочитав, що ремонт є третьою найбільш психічно виснажливою подією, з якою люди стикаються в мирний час, після розлучення та звільнення.

Ремонт в новостройке фото
Ремонт в новостройке

З чого почати, щоб все пройшло гладко і безболісно?

Від гарного дизайну. І навіть раніше, ніж належне обговорення його припущень у сімейному колі. Щоб архітектор отримав від вас цілісне бачення. Також перед початком ремонту квартири потрібно вибрати всі матеріали, які ви хочете на стінах і т. д. Деякі з них можуть бути недоступні відразу, тому краще подбати про все заздалегідь. У цьому вам також допоможе дизайнер.

Дизайн квартиры
Дизайн квартиры

Без архітектора не обійтися? Не буду приховувати, що мій бюджет не надто великий…

Ми можемо це зробити. Багато моїх клієнтів замість проектів приносять фотографії з інтер’єрних журналів, каталогів або інтернету і просто показують, що хотіли б мати щось подібне. Я також часто пропоную різні рішення, особливо в області менш очевидних матеріалів, які можна використовувати в інтер’єрах або освітленні.

Інвесторам дуже подобається, наприклад, спосіб маскування карнизів світлодіодним підсвічуванням або інші полегшують життя рішення, які не розглядаються на початку ремонту квартири.

Загалом, перед початком роботи ви повинні мати чітке бачення того, чого ви хочете досягти, і переконатися, що ви донесли це до підрядників.

Бюджетный ремонт в новостройке
Бюджетный ремонт в новостройке

Гаразд, скажімо так, я точно не знаю, чого хочу.

Почекай, не так швидко. У вас ще є кілька доручень. В першу чергу необхідно ознайомитися з електричними і сантехнічними установками, визначити, де знаходиться головний водопровідний кран і чи працює він. Якщо це квартира в багатоквартирному будинку, то необхідно буде відзвітувати про ремонт в кооператив, особливо коли виникне необхідність заміни радіаторів. Також знадобиться ємність для щебеню і місце для її розміщення. Загалом, перед початком ремонту квартири роботи у Вас досить багато.

Ремонт в новостройке фото наших работ
Ремонт в новостройке фото наших работ

Ремонт квартиры

З чого почати ремонт квартири?

Від чіткого місцевого бачення та визначення того, що і де потрібно робити. Куди йдуть установки і де вони повинні бути розташовані. В якому стані стіни, штукатурка не обсипається, не натирається, стеля нам на голову впаде? Місце, де ми будемо працювати, нам багато розповість. Якщо це ремонт старого будинку або ремонт квартиры в багатоквартирному будинку, вам майже напевно доведеться почати зі збивання всіх штукатурок і нанесення нових після того, як монтаж буде змінено. У таких місцях ми часто зустрічаємо розчин, нанесений на очерет, який колись використовувався замість штукатурної сітки. Щось подібне на стелі – потенційна загроза життю, якщо більший шматок відірветься і впаде комусь на голову. У нових місцях зазвичай таких проблем немає, але правильна діагностика все одно необхідна.

Капитальный ремонт квартир демонтаж
Капитальный ремонт квартир демонтаж

Перш ніж приступити до ремонту, варто як слід до нього підготуватися. Необхідно буде детально визначити обсяг робіт, час, який знадобиться для ремонту, і вартість всього проекту. Тому слід враховувати наступне:

  • приміщення, які будуть охоплені роботами, їх площа, а також будівельно-оздоблювальні роботи, розділені на сектори,
  • пора року і дата роботи — щоб вони не заважали іншим важливим справам. Ремонт, як правило, затягується, і це також варто мати на увазі. Варто скласти графік ремонту квартири, в якому, окрім дат, зазначених підрядниками, також будуть враховані дати здачі меблів та техніки,
  • місце для зберігання меблів і речей, якщо ремонт вимагає порожніх кімнат,
  • бюджет з адекватним запасом, оскільки зазвичай розрахункових виявляється недостатньо
  • перевірена команда ремонтників,
  • роботи, які потребують згоди адміністратора будинку або громади,
  • сповіщення сусідів про ремонт — поширеною практикою є повідомлення про плановану дату ремонту вішати на сходах,
  • контейнери для збору сміття, яке не можна залишати в сміттєвих баках.
Начало ремонта квартиры
Начало ремонта квартиры

На що ще варто звернути увагу?

Безумовно, варто звернути увагу і на дрібні дефекти, на які ми досі закривали очі. Скрипучі двері, хиткі дверні ручки, порвана фарба – дрібниці, які можуть змінити престиж квартири.

Складіть список, у якому опишіть будь-які необхідні зміни, включно з тривіальними.

В односімейних будинках ми також завжди оцінюємо якість утеплення та гідроізоляції . Якщо ми бачимо грибок на стіні або снігу на даху ніколи не було, ми знаємо, що в першу чергу потрібно вирішувати проблему ізоляції та теплоізоляції. Адже немає сенсу робити внутрішній ремонт, а потім все ламати на додатковий шар кам’яної вати. Самі ремонтні роботи починаються з демонтажу вбудованих меблів і сантехніки, а потім знесення відповідних стін, якщо це передбачено проектом. Потім вирізаємо пази під інсталяції, облаштовуємо їх і штукатуримо.

Утепление и звукоизоляция
Утепление и звукоизоляция

Ремонт приміщення

У разі ремонту окремої кімнати звільнити кімнату від меблів не складе труднощів. Також можуть стати в нагоді захисні плівки та малярські стрічки, завдяки яким ми уникнемо безладу та розлитої фарби. Перш ніж почати ремонт кімнати, ми повинні визначити ролі, які кімната повинна виконувати. Якщо відремонтоване приміщення буде багатофункціональним, варто скласти детальний ескіз і розмежувати в ньому зони з урахуванням необхідних змін, таких як додаткові розетки, точки освітлення, розстановка меблів і обладнання. Візуалізація допоможе виявити можливі незручності, а також розрахувати вартість праці.

Ремонт под ключ Харьков
Ремонт под ключ Харьков

Ремонт квартири — крок за кроком

Під час ремонту квартири вкрай важлива послідовність ремонтних робіт, скоріше немає місця спонтанним рішенням.

Спочатку починаємо демонтажні роботи. Далі слід провести монтажні роботи, включаючи електропроводку і труби.

Ремонт ванної кімнати та кухні передбачає також можливу приховану фурнітуру, яку необхідно враховувати після забивання плитки.

Ремонт квартир Харьков
Ремонт квартир Харьков

Тоді також можлива заміна вікон та дверей. Почергово виконуються кладочні та штукатурні роботи, а також укладання плитки та підлоги. Пізніше ми приступаємо до фарбування стін і оздоблювальних робіт, включаючи ліпнину, кріплення планок і карнизів.

Завершуємо ремонтні роботи встановленням меблів та техніки, а також необхідної побутової техніки, аудіо та відеотехніки та декору.

Ну скажіть спочатку електрик чи сантехнік?

Зазвичай це робиться одночасно, але пріоритет має сантехніка.

Каналізація повинна мати крутий ухил, тому необхідно прокласти трубиперед проводами — також є старі норми, що, наприклад, електрична розетка повинна бути щонайменше 60 см від вентиля. У таких випадках також краще підготувати сантехніку до того, як почати її встановлення.

До речі, скажу дещо про інсталяції. Ну а плануючи ремонт, варто приділити велику увагу розводці електрики. Це позбавить нас від необхідності боротися все життя з подовжувачами тощо. Сплануйте освітлення над обіднім столом, подумайте, які освітлювальні елементи повинні мати самостійні вимикачі, де і скільки розеток має бути розташовано, порахуйте, скільки приладів ми використовуємо на кухонній стільниці та де поставимо ялинку. У свою чергу, при заміні радіаторів найкраще замінити всю стару установку. Це забезпечить нам спокій на кілька десятків років.

Ремонт квартиры Харьков
Ремонт квартиры

Що ж, як тільки ми встановили?

Класична обробка. Штукатуримо, шпакуємо, облицьовуємо плиткою, фарбуємо, встановлюємо душову кабіну чи ванну, умивальники і здаємо столяра з кухонними меблями.

І ви готові.

Ну не дуже. Після столяра настає час останніх поправок. Я жодного разу не бачив пошкоджень стін чи кутів під час монтажу кухні. Тож ми ремонтуємо пошкодження, наносимо останній шар фарби, акрилуємо щілини, зачищаємо за собою і тоді досягаємо кінцевого ефекту.

Вартість ремонту квартири
Вартість ремонту квартири

Сколько стоит ремонт квартиры?

Це, звичайно, залежить від ряду факторів, в основному від використовуваних матеріалів і обсягу робіт. Але можна припустити, що капітальний ремонт квартири з використанням пристойних матеріалів середнього цінового діапазону обійдеться приблизно в 250-300$ за квадратний метр.

30% з них — це праця, а 70% — матеріали.

Ремонт квартиры под ключ
Ремонт квартиры

Як ви думаєте, чи зможу я зробити ремонт самостійно?
Якщо ви робите це для себе і знаєте, якого ефекту хочете досягти, то проблем бути не повинно. Тільки не забудьте спершу покроково спланувати весь ремонт квартири, а потім приступати до роботи.

Сам ремонт квартири займе у Вас набагато більше часу, але цілком здійсненний.

Настійно рекомендую вам брати професіоналів для сантехніки та електрики. Сплануйте інсталяцію, намалюйте те, що має бути на стінах, виріжте пази та виїмки для розеток, але розкладіть кабелі та труби професіоналам.

Любителям справді немає місця діяти, оскільки помилки можуть бути небезпечними. Я вважаю, що не варто економити, ризикуючи життям.

Ремонт новой квартиры - кухня фото наших работ.
Ремонт новой квартиры — кухня фото наших работ.

Як ви думаєте, скільки може зайняти у мене такий ремонт квартири?

Ми робимо ремонт квартири до 80 м² за 4-5 місяців. Якщо Ви будете самі, ви, звичайно, працюєте повільніше, ніж професіонали, і я сумніваюся, що ви зможете проводити на будівництві стільки часу, скільки ми.

Тепер порахуйте, чи окупиться це Вам.

Хм … Здається, поки я збирався робити цей ремонт, я зміг би заробити гроші, і набагато простіше …


Мабуть, Ви праві. Ось чому хороші команди, такі як моя, бронюють заздалегідь.

Багато моїх клієнтів могли б зробити ремонт квартиры самостійно, але це виходить дорожче, ніж здається на перший погляд.

Євроремонт
Євроремонт фото

Доверяйте ремонт квартиры под ключ только профессионалам!

Звоните, консультации бесплатны.