Потолок из гипсокартона

Подвесной потолок

Подвесной потолок из гипсокартона робиться на основі каркасної конструкції. Каркасна конструкція є основним видом кріплення гіпсокартону до поверхні стелі або стін. Ці роботи можна назвати зведенням нової стіни каркасного типу. У зв’язку з тим, що гіпсокартон має певну вагу, до обшивки пред’являються вимоги, які полягають у жорсткості та міцності.

Гіпсокартон можна використовувати на стелях, але і з ним роблять оригінальні речі. Подвійні стелі дуже сучасні і надають сучасного вигляду будь-якому простору. Як ми бачимо в цьому просторі, використовували гіпсокартон, щоб надати округлі та звивисті форми стелям та стінам, зробивши простір чимось новим та креативним.

Подвесной потолок
Подвесной потолок из гипсокартона

Якщо Ви хочете побудувати каркас під гіпсокартон із металевих профілів, то вам слід розібратися в його основних видах, кожен з яких має своє призначення. Наприклад, напрямний профіль позначається абревіатурою ПН. Цей вид виробів використовується для будівництва контуру покрівлі. Кріпиться до стелі, підлоги та стін. Форма профілю П-подібна, а ніжки мають стандартний розмір 40 мм. Палиця може мати розміри від 50 до 100 мм.

Монтаж потолка Харьков
Подвесной потолок Харьков

Гипсокартон — це матеріал, який використовується для будівництва всередині будинку, який пропонує відмінні якості для певних областей та функцій. Як і будь-який інший матеріал, він має свої переваги та недоліки. Будинки його можна використовувати на стінах і робити деякі інші речі, які ми побачимо. Без сумніву, він широко використовується завдяки своїм перевагам і красивому та сучасному оздобленню, яке він нам пропонує.

Монтаж гипсокартона

Стійковий профіль позначається двома літерами — ПС і являє собою ту саму напрямну. У конструкції є поздовжні канавки, що підвищують жорсткість профілю. Ширина ніжок становить 50 мм, при цьому полиці мають такі ж розміри, як і в описаному вище випадку. Цей профіль використовується для будівництва каркаса на стіні.

Ремонт в новостройке фото
Ремонт в новостройке фото

Також існує стельовий профіль ПП із поздовжніми пазами, його розміри 60х27 мм. Спрямований стельовий профіль – використовується для побудови контуру під навісною конструкцією. Маркується трьома літерами ПНП та має розміри 27х28 мм. Кутовий профіль використовується, коли необхідно зробити опуклу конструкцію, сюди можуть бути включені ніші і вбудовані шафи. Елемент перфорований, яке кут становить 85°. Профіль може бути внутрішнім чи зовнішнім. Для спорудження арочних прорізів знадобиться арочний профіль, за допомогою якого можна спорудити хвилеподібну конструкцію на стелі.

Мы используем усиленный профиль
Мы используем усиленный профиль

Ще одним елементом, що виконує роль спеціального кріплення, є краб, за допомогою якого можна поєднати кілька профілів в одній точці. Якщо ви вирішили спорудити каркас під гіпсокартон з металевих профілів, вам знадобляться шурупи.

У продажу можна знайти кілька різновидів цієї застібки, кожен з яких має своє призначення. Для дерев’яної стіни використовуються шурупи наступних розмірів: 6х70 або 6х80 мм.

Для бетонних стін краще використовувати шурупи з пластиковими дюбелями або дюбелями.

Якщо є необхідність з’єднати профілі між собою, слід запастися саморізами, які прийнято називати «насінням»

Ремонт квартир Харьков наши инструменты
Ремонт квартир Харьков наши инструменты

Якщо ви вирішили встановити металеві профілі під гіпсокартон, Вам необхідно запастись певним набором матеріалів та інструментів, серед яких:

  • перфоратор;
  • вимірювальні прилади;
  • викрутка;
  • рівень;
  • ножиці по металу.

Як вимірювальні прилади виступатимуть рулетка і косинець. На етапі підготовки необхідно здійснити розмітку. Від цього залежить кількість відходів, а також міцність конструкції. Якщо система виявиться перекошеною, то ви даремно витратите матеріал.

Ремонт квартир Харьков

Наша компания выполняет ремонт квартир в Харькове с 2004 года.

Ремонт под ключ Харьков — красиво, быстро и недорого.

Ремонт в новостройке под ключ
Ремонт в новостройке под ключ Харьков

Монтаж каркаса на потолок

Якщо ви вирішили створити каркас під гіпсокартон із металевих профілів, то починати потрібно зі стелі. Ця поверхня рідко має рівні кути. Якщо починати зі стін, підігнати розміри буде досить складно. Ви зрештою з великою кількістю відходів. На першому етапі майстер визначає найнижчий кут у приміщенні. Для цього використовується рулетка, за допомогою якої потрібно виміряти відстань від підлоги до стелі у кожному кутку.

Результати порівнюються, і найменший розмір буде тим значенням, яке потрібно. Цей спосіб можна взяти за основу, якщо підлога була заздалегідь вирівняна. У вибраному кутку під стелею слід встановити рівень лазера. Від місця залежатиме висота підвісної конструкції. Промені світла покажуть контур, який розташовуватиметься у горизонтальній площині.

Непрерывный контроль качества
Подвесной потолок из гипсокартона

При монтажі каркасу під гіпсокартон з металевих профілів на стелі слід враховувати, що листи гіпсокартону потрібно розташовувати у напрямку довгої сторони, яка розташовується перпендикулярно до стіни, де розташоване вікно. Якщо йдеться про квадратну кімнату, то розташовувати панелі необхідно також у напрямку вікна.

Подвесной потолок из гипсокартона

Монтаж гіпсокартонних плит виконується швидко та легко. Його роблять сухим, тому це матеріал, з яким будинок теж не буде таким брудним. Крім того, остаточне оздоблення, як правило, високої якості, тому вона може дати нам великі переваги, коли йдеться про оздоблення площі нашого будинку швидше та без втрати якості.

Ремонт квартир Харьков фото наших работ
Ремонт квартир Харьков фото наших работ

Монтаж гипсокартона

Монтаж такої конструкції як каркас для гіпсокартону з металопрофілю своїми руками на наступному етапі передбачає монтаж ПП, для цього на стелі слід провести паралельні лінії. Роботу слід починати від довгої стіни, відстань між елементами має бути 60 см. Це пов’язано із шириною гіпсокартону, яка становить 120 см. Під кожне полотно слід встановити 3 профілі, один з яких повинен розташовуватися в центр.

Важливо враховувати той факт, що на один профіль мають укладатися дві сусідні панелі. Лінії на стелі вказуватимуть на центральну частину профілю. Цими лініями через кожні 40 см встановлюються підвіси. Як тільки вдасться виконати цю маніпуляцію, можна переходити до встановлення профілів, кінці яких упиратимуться в ПНП. При створенні металевого каркасу під гіпсокартон слід пам’ятати, що профілі будуть прогинатися під власною вагою. Між напрямними необхідно натягнути кілька рядів міцної мотузки, що створить горизонтальну площину. По ньому вирівнюється ПП, після чого необхідно монтувати підвіску.

Ремонт под ключ Харьков

Колонки поза профілем підвісів повинні бути нахилені вгору. Для того щоб зробити конструкцію жорсткішою, слід встановити поперечки, вони виготовляються з поліпропілену. Відстань між профілями буде однаковою і складе 60 см. Ригелі розташовуються вздовж приміщення, інтервал між ними може змінюватись від 30 до 60 см. Тут використовується краб, він встановлюється поверх ПП. , а саме в тому місці, де здійснюється з’єднання з поперечками. Блохи використовуються для фіксації.

Монтаж каркаса на стены

Перед тим як каркас для гіпсокартону з металевих профілів буде встановлений на стіни, необхідно закінчити електромонтажні роботи. Провід слід підводити до розеток, точок розташування освітлювальних приладів, а також до вимикачів та побутових приладів. Технологія виконання робіт відрізнятиметься від монтажу стельової конструкції. Потрібно оштукатурити одну стіну, встановити профілі та гіпсокартон, тільки потім починаються роботи на іншій стіні. Якщо передбачається утеплення стін, вертикальні профілі встановлюються з кроком від базової поверхні, ця відстань повинна бути 5 см.

Ширина підвіконня також має значення, коли обробка починається після встановлення. Адже розмітка здійснюється від вікна. Також важливо враховувати товщину листа, яка може дорівнювати межі від 9,5 до 12,5 мм. Крім того, потрібно приробити куточок, не забувши про 5 см. Ті ж маніпуляції робляться з іншого боку отвору. Роботи слід вводити за тією ж технологією, якщо у приміщенні кілька вікон. Мітки вказуватимуть на край розміщення рами. На цьому етапі ПН можна зміцнити до низу підвіконня, у цьому випадку відстань між вертикальними стійками буде рівна 60 см.

Утепление и звукоизоляция
Утепление и звукоизоляция

Особенности монтажа гипсокартона

До позначок прикладається рівень, а потім переносяться на бік підвіконня. За допомогою рівня можна буде відзначити край рами на стелі та половинку. Для встановлення металоконструкції потрібно використовувати двометровий рівень, за допомогою якого ви отримаєте точніші значення. Якщо під гіпсокартон із металевих профілів встановлюється каркас, то на наступному етапі необхідно з’єднати розмітку на підлозі та стелі, по отриманих лініях встановлюється напрямний профіль.

ПС має бути встановлений з обох боків вікна, тому вертикалі повинні бути відзначені на відстані 60 см від цих профілів. Один з них повинен розташовуватись у кутку кімнати. Підвіси слід встановлювати через кожні 70 см, їхній центр повинен розташовуватися по лінії.

У напрямні встановлюються стійкові профілі, їхній середній паз повинен збігатися з відмітками на підлозі та стелі. За допомогою рівня можна контролювати вертикаль в основі стелі та підлоги. На наступному етапі здійснюється остаточне кріплення шурупа. Перед початком робіт слід скласти схему каркасу для гіпсокартону із металевих профілів, це дозволить виключити помилки.

Завершение монтажа гипсокартона

Тепер ригелі можна встановити за допомогою краба, особливу увагу слід приділити встановленню в районі вікна. Перемичку, розташовану горизонтально, слід встановити над отвором. Закінчивши монтаж каркаса до стіни, необхідно накреслити розташування поперечних та поздовжніх профілів. Схема може стати в нагоді, якщо згодом ви будете розміщувати картини на стіні.

Резюме

Встановити каркас під металеві профілі досить легко. Тут головне виконати горизонтальне розміщення елементів, якщо йдеться про стіни, а також вертикальне, коли система встановлюється на стелі. Якщо вам вдасться освоїти принцип монтажу, то при наступному ремонті ви зможете реалізувати складніші рішення у вигляді дворівневих стель, а також дверних отворів у вигляді арок. Якщо металеві профілі встановлюються своїми руками на нерівну поверхню, зробити майбутню основу рівнішою можна за допомогою накладок з гіпсокартону.

Начало ремонта квартиры
Начало ремонта квартиры

Ремонт под ключ Харьков

Заказывайте капитальный ремонт квартир под ключ в Харькове у профессионалов!

Харьков ремонт под ключ - фото наших работ.
Харьков ремонт под ключ — фото наших работ.

Ремонт квартир Харьков красиво, быстро и недорого!

Ремонт квартир высокого уровня комфорта под ключ в Харькове уже больше 15 лет.

+38 (050) 67-77-041
+38 (067) 77-10-654
Консультации бесплатны!

Приятные цены, договор, гарантия, оплата поэтапная, частями.

Официальный сайт 1st.com.ua

Ремонт под ключ Харьков: рациональная планировка квартиры, разработка дизайн проекта, 3D визуализация, подготовительные работы, черновая отделка, утепление квартиры (если требуется), звукоизоляция, разводка электропроводки, теплый пол, чистовая отделка, арки, подвесной потолок из гипсокартона, натяжные потолки, плитка, обкладка круглых колонн мозаикой, свет, венецианская штукатурка, отточенто, комплексная разводка сантехники, обшивка балкона деревом, барельеф из марсельского воска, современная мебель, технология «Аквасторож», «умный дом», система безопасности, бронированные двери.

Подписывайтесь на наш инстаграм чтобы не потерять контакты: ремонт квартир Харьков фото наших работ